Око 4500 крштеница (трајних) штампано је ових дана у општини Звездара, а затим заједно са писмом и лепим жељама председника општине Милана Поповића упаковано у коверте и припремљено за слање на адресе звездарских вртића, основних и средњих школа за упис у први разред.

Пошиљка је већ кренула пут свих вртића и основних школа на Звездари. У току је паковање и слање крштеница ученицима завршног разреда средњих школа за упис на факултет. Током данашњег дана крштенице су послате у четири средње школе: Архитектонску, Геодетску, Грађевинску и Машинску-Техноарт.

Овом традиционалном акцијом Градске општине Звездара у сарадњи са Заводом за информатику и статистику града Београда ове године обухваћена су деца рођена на територији Београда, а која похађају предшколске установе, основне и средње школе на Звездари.

Како народна пословица каже да се добар глас далеко чује, Општини су се обратиле и неке школе које нису на територији Звездаре. На захтев Осме београдске гимназије крштенице за упис на факултет су послате ученицима завршног разреда ове школе рођеним на Звездари.

Модернизација електронске управе омогућава ефикасну услугу и смањује непотребне гужве на шалтерима, а најновији резултат тога су изводи из матичних књига трајне важности.