Под називом „И ти се питаш“, у организацији Пријатеља деце Звездаре и покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара, од 20. до 24. августа у Позоришту „Пан театар“, биће одржан циклус од 5 радионица за подстицање активизма и партиципације младих

Водитељ програма је Дражен Зацеро из организације Пријатељи деце Србије, аутор и реализатор бројних тренинга и радионица у области права деце и младих.

Активизам и партиципација младих у животу заједнице јесу и потреба и право младих. Без активизма и активног учешћа у друштвеном животу млади постају невидљиви, маргинализовани део друштва, а њихове потребе занемарене. Циљ овог програма је да млади добију основне информације о правима која имају и начинима њиховог остваривања и да стекну практичне вештине за уочавање и формулисање проблема у школској и друштвеној средини, као и њиховог решавања кроз спровођење малих акција. У атмосфери међусобног уважавања, вежбаће да слободно изражавају и аргументују своје ставове, интересе и идеје.

Један од циљева овог програма је и промовисање и развијање идеје волонтирања међу младима и подстицај да активно учесвују на традиционалном конкурсу за „Нај-волонтерску акцију“ који сваке године расписује Градска општина Звездара.

  • Зато, ако имаш између 13 и 19 година и желиш да се и твој глас чује, да будеш у току са дешавањима, да се активираш и учиниш нешто за себе и своје окружење – пријави се за учешће у програму „И ти се питаш“! – поручују организатори.

Пријаве слати мејлом на адресу: pdzvezdara@gmail.com

Потребно је навести име и презиме учесника, узраст, назив школе коју похађа, име и презиме једног од родитеља и контакт телефон учесника и родитеља.

Број места је ограничен на 15, тако да ће редослед пријављивања бити критеријум за избор учесника.

Да подсетимо: Радионице се одржавају сваког дана у периоду од 20. до 24. августа 2018. од 12 до 14 часова у Позоришту „Пан театар“ (Месна заједница „Липов лад“, Булевар краља Александра 298).