Легенде српског и југословенског бокса Тадија Качар и Драган Вујковић, који су својим борбама и победама обележили једну епоху домаћег и светског бокса, увеличали су свечано отварање Националне Академије бокса „Станковић“ чији је оснивач Ненад Станковић, вишеструки шампион у професионалном боксу. У име Општине Звездара догађају је присуствовао председник Владан Јеремић.

 

Владан Јеремић је захвалио светским шампионима Качару и Вујковићу за све што су до сада даровали српском спорту, а посебно Ненаду Станковићу, као свом специјалном саветнику за спорт и омладину, на покретању Националне боксерске академије на територији општине Звездара.

„Градска општина Звездара  велику пажњу поклања деци и младима, као и програмима који се за њих реализују, па ће и даље кроз различите програме и пројекте, финансијски и логистички Општина наставити да пружа подршку овим активностима”-рекао је Јеремић.

 

Станковић је поздравио олимпијске шампионе истакавши да су му учинили велику част да својим присуством увеличају овај догађај и пруже му додатни мотив за даљи рад.

Посебно сезахвалио на присуству председнику општине Владану Јеремићу на новој функцији и указаном поверењу, као и директору Спортског центра „Олимп –Звездара” Ивану Јовановићу и домаћину свечаности менаџеру за спорт Бошку Поповићу.

 

Том приликом уручио је Качару и Вујковићу, као и председнику Јеремићу брендиране мајице са логом своје академије, а у знак захвалности шампиони су пригодним поклонима, захвалницом и пехаром даривали домаћине и председника општине Владана Јеремића.

 

Свечаности су присуствовали потпредседник општине Ариље Радиша Стефановић, председник Спортског савеза Ариља Саша Луковић, председник Федерације професоналних боксера Балкана (ФПББ) Небојша Вуковић и Владан Шкорић специјални саветник председника општине за међународну сарадњу, дијаспору и Србе у региону.

 

Поред Спортског центра „Олимп –Звездара“ полазници Националне академије бокса „Станковић“ће имати прилику да се боксерским вештинама бесплатно обучавају и у Основној школи„Павле Савић“ на Звездари, док академија већ има огранке у Ариљу, Димитровграду, Новој Вароши, Пироту, Нишу и Панчеву, а у плану је ширење и на друге градове широм Србије.