Одржана промоција књиге „Чаробни свици“, групе аутора који су награђивани на конкурсима у оквиру књижевног стваралаштва. У пријатној атмосфери галерије „Кабинет Арк“, уз препоручене мере Тима за ванредне ситуације,  окупили су се млади књижевни ствараоци који су учествовали у програмима Звездаријаде у последњих пет година.

Радица Смиљковић и Дана Ћирић, наставнице српског језика и књижевности,  су испред удружења „Ризница речи“ поздравиле присутне и истакле да су издавањем књиге желеле да очувају сећања на дивне тренутке проведене са младим ауторима и да ове својеврсне уметничке записе очувају од заборава. Међу причама има описа сјајних и узбудљивих догађаја, целовитих импресија и најразличитијих тема. Међу песмама има и љубавних, сатиричних, метафоричних, симболичних, и дугих и кратких, са римом и без ње. Наглашена је улога наставника ментора у развијању и препознавању књижевних талената и неговању културе писања. Они су  у великом броју дошли да подрже своје бивше и садашње ученике.

Даница Вукићевић, књижевница, је истакла значај Фестивала културе младих – Звездаријада у развоју младих књижевника и похвалила Градску општину Звездара у подстицању младих да учествују у програмима у области културе, развијају различите вештине и негују таленте. Јован Гавриловић и Дејан Каназир су објавили своје прве књиге, а Невена Поповић објављује своје радове у књижевним часописима.

Књига „Чаробни свици“, чији је назив био инспирисан прелепом причом Софије Марковић „Чудан свитац мог детињства“, садржи око 70 кратких прича и песама написаних од 2014. до 2019. године. За дизајн насловне стране и илустрације био је задужен Александар Стојановић, а Дамјан Стаменковић, студент медицине, некадашњи учесник радионица креативног писања је свирањем на гитари обогатио јучерашњи догађај.

Књига ће у електронском формату бити објављена на сајту www.zvezdarijada.rs. Средства за реализацију активности у оквиру Звездаријаде – фестивала културе младих, манифестације од значаја за Општину, планирају се буџетом Градске општине Звездара.