Спортско плесни клуб „Креатива“ представио се са 8 кореографија у 3 плесне дисциплине и освојио 4 златне и 4 сребрне медаље на WDSF World Open Beodance 2017 – Трофеју Београда, који је одржан  у хали „Belexpocentar Beograd“ од 29.септембра до 1.октобра 2017.

То је прво такмичење у модерним плесовима као новој дисциплини спортском плеса под покровитељством World dance sport federation и Плесног савеза Србије, као јединих признатих савеза од стране Међународног олимпијског комитета и Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Спортски плес и у оквиру њега модеран плес се захваљујући WDSF-у, полако уводе у породицу олимпијских спортова, а Београд, Beodance и Плесни савез Србије су имали ту част да буду први који су организовали такмичење у модерним плесовима као новој дисциплини спорског плеса.

Златне медаље:

Неа Јанковић – соло

Неа Јанковић и Тамара Милановић – дуо

Мала група са кореографијом „Пећински људи“

Велика група са кореографијом на знаковном језику

„Никола Тесла-човек ван времена“

Сребрне медаље:

Ивана Мићовић – соло

Тамара Милановић – соло

Нађа Николић и Марта Павловић – дуо

Велика група са кореографијом „Плажа“

СПК „Креатива“ се захваљује Градској општини Звездара на подршци коју им пружа на развојном путу и остваривању такмичарских резултата.

И ове године, а четврту годину заредом, СПК Креатива биће представник Србије на 48. манифестацији Радост Европе, у оквиру Сусрета пријатељства, која се одржава данас, у великој сали Дечјег културног центра Београд.

Представиће се у среду, 04.10.2017.  кореографијом ,,Д мол“, са којом су ове вредне и талентоване девојчице освојиле много награда и златних медаља на међународним такмичењима у модерним плесовима.

Програм 48. Радост Европе можете погледати на сајту:

http://www.dkcb.rs/