У Основној музичкој школи „Владимир Ђорђевић”, улица В. Јагића 5, на Звездари 5. октобра почиње нови циклус концерата под називом „Понедељком у Ђорђевићу“.

Нова концертна сезона 2009/2010. биће отворена концертом уметнице светских размера, чембалискиње Смиље Исаковић (са почетком у 19.00), која ће извести програм „Европа игра” састављен од дела европских композитора. Улаз је бесплатан.

Циклус концерата „Понедељком у Ђорђревићу” отпочео је наступом наше еминентне уметнице чембалискиње Оливере Ђурђевић 16. децембра 2002. и још увек траје. Идеја која се одржавањем ових циклуса реализује је да становници, пре свега ученици звездарских школа, имају у понуди културних дешавања и бесплатне концерте наших реномираних уметника који су спремни да свој ентузијазам и љубав према музици и уметности деле.

У оквиру овог циклуса ОМШ „Владимир Ђорђевић” је угостила бројне уметнике, као што су: Душан Трбојевић, Трио Симонути, Деана Патаковић, Дуо Николајевић-Кршић, Дарко Карајић, Радмила Стојановић, Драгана Томић, Дечји хор Првог београдског певачког друштва и многе друге.

Следећи концерт из циклуса „Понедељком у Ђорђевићу“
– Емоке Гњатовић, обоа, 9. новембар 2009. у 19.00

Контакт особа:
Радмила Кнежевић, 064-2377-029