Под слоганом „Да нам сваки дан буде- 3.децембар“ општина Звездара обележава Међународни дан особа са инвалидитетом. Традиционална манифестација биће одржана у уторак, 3.децембра у 12 сати у Клубу Култ.

Циљ манифестације је да укаже на проблеме са којима се особе са инвалидитетом свакодневно сусрећу, представи програм помоћи и подршке који општина Звездара током целе године реализује за ове наше суграђане и њихове породице. Овом приликом  биће представљени успешни и креативни суграђани- песникиње Наташа Галић и Симонида Бањеглав и спортисти Иван Петровски и Душан Марисављевић,  којима проблеми са здрављем нису били препрека да стварају и буду успешни.

Председнице удружења грађана која су једна од најактивнијих на Звездари- Јагода Планојевић и Јасмина Еркер, говориће о својим редовним програмима намењеним особама са инвалидитетом и њиховим породицама, досадашњим резултатима и плановима за наредни период.

Захваљујући сарадњи са Хенди центром „Колосеум“ и Дарком Ивићем, биће приказан белгијски документарни филм „Jа имам хендикеп“ који је 2017.године приказан на Боси фесту у Београду и од тада „путује“ по школама и другим просторима као едукација и порука о животу особа са инвалидитетом, њиховим потребама и могућностима.

Током манифестације биће организован „Креативни кутак“ на коме ће бити изложени радови креативних појединаца као и оних који су настали на радионицама удружења која у континуитету раде са особама са инвалидитетом развијајући њихове вештине.

На инфо пулту биће доступни информативни материјали Градске општине Звездара и Удружења грађана од значаја за ову категорију наших суграђана. За све учеснике и госте манифестације припремљени су симболични поклони са натписома „Нас има 15%“.