Дан дечијег срца, који је одржан у „Пан театру” у понедељак, 14.10, у оквиру манифестације „Звездарски ажури 2019”, а у склопу обележавања Дана општине Звездара (16. октобар) протекао је пун позитивне енергије којом су, у предивној атмосфери, деца, на свој начин, честитала овај важан датум својој општини.

У програму су учествовала деца из Удружења  за очување културне баштине „ДАХ“ , са кратким рециталом и деца из ПУ „Звездара”,  из вртића „Драгуљче”,  која су, пред пуном салом, извела представу „Вашар у Тополи” по истоименој књизи Добрице Ерића.

Представи су, у име Градске општине Звездара, присуствовали чланови Већа ГО Звездара – Владан Јеремић, Александар Ђуричић, Мирослав Мариновић, родитељи и грађани Звездаре.

Манифестација „Звездарски ажури 2019” коју, под покровитељством Градске општине Звездара, реализује Удружења „Дах”, биће настављена у уторак, 15.10.2019. у 19 сати када ће у Установи културе „Вук Стефановић Караџић”, под називом „Бићеш већи и бољи, светлији и дражи”, бити одржана Свечана академија поводом 75 година од ослобођења Звездаре у Другом светском рату.

Програм обухвата познате мелодије и рецитал који се односи  на овај период и борбе у Другом светском рату. Биће изведене песме  „Тамна је ноћ“ , „Коњух планином“ и „Суморна недеља“, као и песме наших познатих песника :Десанке Максимовић, Скендера Куленовића,Мирослава Антића и других и музика из тог периода.

У програму учествују: Александра Милојковић Новикова-глумица, Вера Вујасиновић-мецосопран и Катарина Ранковић-клавир, као и деца чланови и полазници Школе глуме Удружења за очување културне баштине „ДАХ”.