Поводом Дана општине Звездара и 75 година од ослобођења Звездаре у Другом светском рату , у среду 16.10.2019. биће одржано низ активности којима ће свечано бити обележен тај дан.

Председник ГО Звездара Милош Игњатовић примиће делегацију СУБНОР-а и положити венце на споменик ученицима палим у рату 1941-1945 испред Шесте гимназије и на споменик борцима палим у Другом светском рату у Миријеву.

У Сали за венчања у 12 часова биће додељена новчана помоћ деци и младима без родитељског старања са Звездаре из Фонда Задужбине „Др Јелисавета и Др Иван Шеговић“ . Новчану помоћ  деци и младима и њиховим старатељима уручиће представници Задужбине и Градске општине Звездара.

У 14 часова у великој сали општине биће додељена признања запосленима који су навршили 10, 20, 30 и 40 јубиларних година.

Поводом Дана општине биће додељене и награде ученицима који су били најбољи на републичким такмичењима. Свечана додела биће одржана у  16 сати у Шестој београдској гимназији уз присуство челних људи општине Звездара. Цео догађај музички ће употпунити ученици Музичке школе „Владимир Ђорђевић“..