Градска општина Звездара у среду 16. октобра обележава Дан општине – сећање на ослобођење Звездаре у Другом светском рату, богатим културно-спортским и меморијалним програмом.

Обележавање Дана општине почеће у 10 часова одавањем почасти и полагањем венца на споменик испред Шесте београдске гимназије. Споменик је подигнут у знак сећања на ђаке и професоре гимназије, који су дали своје животе у борби за ослобођење Звездаре у Другом светском рату.

Наставак следи на кошаркашком терену Спортског центра „Олимп – Звездара“ од 12 часова у виду ревијалне утакмице у којој ће учествовати знаменити Звездарци из сфере спорта и културе. Међу њима ће се наћи Милан Калинић, Светлана Цеца Китић, Срећко Јарић, Вања Булић, Душан Дуда Ивковић, Дејан Цукић, Бранко Падежанин, Александар Петровић познатији као Аца Селтик и многи други, укључујући и председника Скупштине општине Звездара, Душана Игњатовића и председника Градске општине Звездара, Едипа Шерифова, који ће показати своја кошаркашка умећа. После ревијалне утакмице одржаће се кошаркашки турнир за четири екипе звездарских средњих школа.

Централну прославу 16. октобра, која се одржава у Звездара театру са почетком у 18 часова, обележиће богат културно-забавни програм. Поред филма о историји Звездаре и историјату ослобођења општине, посетиоци ће чути стихове и песме о Звездари и уживати у забавном програму за који ће се побринути Звездарци Дејан Цукић, Ортодокс Келтси, Сузана Шуваковић, Ђамбо ђембе, Николина Ковачевић и многи други.