На Звездаришту je 16. aприл био дан за све узрасте. У такмичарским терминима изведене су представе: „Пао с крушке“ и „Ана и Миа“, а ван конкуренције „Прича о бојама“ представа за бебе.

„Пао с крушке“ суботичког позоришта„Dječje kazalište – Gyermekszínház, поучни еколошки мјузикл за децу који код најмлађих развија свест о очувању животне средине, са јасном поруком да као део природе и ми морамо да се освестимо док је време и да је чувамо.

Представа „Ана и Миа“ Загребачког казалишта Мала сцена, је ауторски пројекат редитељке Анице Томић и драматурга Јелене Ковачић говори о анорексији и булимији, два изразито тешка и честа поремећаја у исхрани са акцентом на покушају излечења, односно покушаји успостављања контроле над сопственим животом. Представа говори о саосећању, разумевању, одрастању, телу, храни, усамљености, храбрости и разумевању.

Посебна атракција на Фестивалу била је представа за бебе „Прича о бојама“ суботичког позоришта „Театар у пеленама“ која је имала два извођења и веижома посећена у оба термина.

Малишани узраста до 36 месеци укључили су се у представу уз песму, плес, бројалице. Током двадесетак минута малишани су се на сцени придружили глумцима, играли се са луткама, завирили у кућице, истраживали, зачуђено додиривали и посматрали своје вршњаке.

Представа „Прича о бојама“ је ван конкуренције, као и представа „Звездица заспанка“ драмског студија Гимназије из Крања, која ће бити на програму у недељу у 14 сати.

У недељу. 17. априла у редовним терминима од 12 и 17 су представе „Принц неваљалац“ Народног позоришта Приштина и „Матилда“ Загребачког казалишта.