Седма по реду манифестација Дан здравих навика – СВИ НА ВАГУ одржаће се први пут на отвореном, 29. маjа, од 10 до 20 часова, на тргу испред Градске општине Звездара и Установе културе „Вук Стефановић Караџић”, Булевар краља Александра 77.

Посетиоце очекују бесплатна мерења на специјалним вагама на којима могу да се добију подаци о БМИ (Боди мас индекс), масноћама у крви и другим параметрима важним за здравље, бесплатна контрола шећера у крви, бесплатно одређивање витаминско-минералног статуса… Након мерења, сваки посетилац који то жели имаће и краћу консултацију са нутриционистима.

Биће прилике да се посетиоци упознају и са здравим производима, здравом храном, здравим стиловима живота – са свим оним што им може помоћи да промене лоше навике и крену путевима здравља.

Уз здравствене активности биће уприличен културно уметнички програм у два блока:

Званично отварање je у 12 сати, a посетиоцима ће се обратити:

  • организаторка Милка Раичевић, нутрициониста,
  • председник ГО Звездара Милош Игњатовић и
  • директор УК „Вук Стефановић Караџић“ Светислав Буле Гонцић,

уз музичко забавни програм у трајању од 45 минута.

Други блок забаве, спорта, плеса, музике трајаће од 18,30 до 19,30 сати.

Током културно-уметничког и спортског програма представљаће се наизменично спортски, плесни и други клубови и школе са својим активностима: Школица малих балерина Дрине Пешић, школски тим ритмичке гимнастике, Аикидо клуб „Самурај”, Таи чи клуб „Хуа Канг – Ђерђи Самарџија“, Салса клуб „Фиеста”, Плесни клуб „Аурора“, Плесни клуб „Аурора“…