Први дани марта на Звездари, биће обележени низом догађаја у знаку српско-кубанског пријатељства под називом „Дани Кубе на Звездари“ што би се на кубанском језику рекло „Días de Cuba en Zvezdara“. Организатор је Градска општина Звездара у сарадњи са Амбасадом Републике Кубе.

Дводневна манифестација, која има за циљ да нас упозна са културом народа Кубе, почеће трибином о историјском значају револуције и значају односа Србије и Кубе, у среду, 1. марта у 18 сати, у скупштинској сали ГО Звездара на првом спрату, Булевар краља Александра 77.

У име домаћина присутне ће поздравити председник ГО Звездара Милош Игњатовић, а говорници на трибини: њена екселенција амбасадорка Републике Кубе Адел Мајра Руиз Гарсија и генерални секретар Министраства спољних послова Србије Вељко Одаловић.

Истог дана, 1. марта у 19,30 сати у фоајеу Установе културе „Вук Стефановић Караџић“, Булевар краља Александра 77а, у присуству кубанских и домаћих званица, биће отворена изложба фотографија, музичких инструмената и слика кубанске културе.

Уз поздравне речи заменика председника ГО Звездара Предрага Веиновића, присутнима ће се обратити и отворити изложбу њена екселенција амбасадорка Републике Кубе Адел Мајра Руиз Гарсија . Ова занимљива поставка моћи ће да се погледа и сутрадан, 02. марта од 8 до 17 сати.

Од 21 сат у четвртак, 02. марта, Општина и Амбасада Републике Кубе, позивају Звездарке и Звездарце на вече српско-кубанског пријатељства са кубанским коктелима и српском кухињом у Угоститељском објекту „Павле Корчагин“, Ћирила и Методија 2а.

За добру забаву и дружење уз пријатне звуке потрудиће се бенд „Salsa y punto” и плесна школа „Ritmos del mundo”.

Према календару културних догађаја на Звездари у 2017. Дани Кубе биће први у серијалу „Дани мултикултуралности на Звездари“. До краја године на Звездари ће бити организовано још манифестација и сусрета различитих култура.