У Библиотеци „Бранко Миљковић“, Булевар краља Александра 298, у среду 26.09.12. је реализован хумористички програм – радионица читаоница „Док чекамо унуке“, програм међугенерацијске сарадње где деца читају старијима.

Поздрављајући присутне у име ГО Звездара и Волонтерског сервиса Звездаре, Радмила Урошевић је рекла да Општина Звездара и Волонтерски сервис настоје да у активности које спроводе у вези са старијим суграђанима укључе што већи број њих и да је право задовољство када се примети да догађаји као овај привлаче њихову пажњу.

Пред већим бројем старијих, али и млађих посетилаца, своје афоризме су читали Божидар Пешев, Витомир Теофиловић, Мића Вујанић, Бојан Тодоров, Бане Јовановић, Слободан Поповац, Мирослав Ћосовић, Владимир Драмићанин, Васка Јукић Марјановић, Боривоје Илић и Миливоје Јозић.

Ученици ОШ „Ћирило и Методије” Реља Живковић, Матија Ћосић и Ана Пауновић, читајући старијима одабране делове из радова Иве Андрића и Моме Капора, промовисали су почетак рада радионице-читаонице коју води Милица Јаковљевић. Радионица ће радити најмање једном месечно током целе године и намењена је особама оштећеног вида.

Поред грађана Звездаре, у програму Дана сениора учествовали су и корисници и волонтери ВСЗ, као и корисници социјалних услуга које се финасирају из претприступних фондова ЕУ.

Реч је о пројектима које реализује ГО Звездара у партнерству са АПИ Србије и Српским демократским форумом, а то су услуге које су фокусиране на особе са инвалидитетом и њихове породице, као и интерно расељена лица, а као пружаоци услуга: Помоћ у кући – подршка социјалном укључивању ОСИ, Центар за подршку породици Звездара и Становање уз подршку.