Трећег дана Дечје недеље на Звездари, 3. октобра је на тргу испред ГО Звездара, реализован колажни забавно-уметнички програм „Растемо као једно, бољи смо заједно”. Након тога у Музичкој школи „Владимир Ђорђевић” одржан је „Музички загрљај”, а у 13 сати је Едип Шерифов, председник Општине Звездара посетио Вртић „Дуга” у коме је Предшколској установи Звездара као поклон Општине уручио 10 мини линија. У Библиотеци „Јефимија” у Устаничкој је од 15 сати одржана радионица израде накита од глине за ученике основних школа „Стварајмо заједно”.

Програм на тргу испред Градске општине Звездара „Растемо као једно, бољи смо заједно” у коме су учествовале дечје плесне и музичке групе, соло певачи, рецитатори…, деца из вртића и школа, удружења за децу са сметњама у развоју, дечји аниматори..привукао је велики број заинтересованих грађана, а промовисане су и активности организације НАДЕЛ – СОС Дечје линије Србије.

Едип Шерифов, председник ГО Звездара је рекао да Општина сваке године са Пријатељима деце Звездаре учествује у Дечјој недељи и да се тада као и током године Општина труди да деца, као најважнији део друштва, што лепше прођу кроз своје детињство. „Као и сваке године и ове неке активности током Дечје недеље имају хуманитарни карактер, па тако данас шутирамо на кош за малу Анђелу која болује од мишићне дистрофије и надамо се да ћемо прикупити део средстава за њено лечење.” Рекао је Едип Шерифов.

У Музичкој школи „Владимир Ђорђевић“, одржан је „Музички загрљај“ – традиционални програм који се одржава са циљем да се деци и младима из различитих група приближи класична музика и негује и развија музички укус.

Едип Шерифов је Вртићу „Дуга” у име Општине, уручио 10 мини линија и разговарао са децом „Лицем у лице”. Овом приликом деца су председника питала све оно што их занима и предлагала му да се око ограда вртића постави виша ограда, да се простори за игру и игралишта још више среде, итд. Председник је децу питао којим спортовима се баве и шта би још волили да тренирају…

А 2. октобра у Грађевинско-техничкој школи одржан је сусрет младих и председника општине на коме су представници ученичких парламената звездарских средњих школа председника и чланове Већа општине упознала са закључцима Округлог стола одржаног у мају, у оквиру Звездаријаде – фестивала културе младих. Тема је била Локална заједница у сусрет потребама младих. У врло динамичној и пријатној атмосфери млади су изнели своје виђење у вези са спортом и описали потребе у области образовања и културе. Поменут је СЦ „Олимп“ као пример лепо уређеног и доступног спортског центра и констатовано да је тај простор недовољан за велики број грађана који живе на Звездари. Председник Општине је упознао средњошколце са могућностима које нуди Закон о јавно-приватном партнерству и концесијама и изразио је наду и очекивања да ће на тај начин општина успети да изгради додатну спортску инфраструктуру и тако унапреди услове за бесплатно бављење спортом. Упознао је младе и са могућношћу да Градска општина Звездара добије као надлежност текуће одржавање средњих школа од следеће године, али изразио забринутост да финансијска средства ни изблиза неће бити довољна да одмах отклоне све наведене недостатке у школама.

Небојша Здравковић, директор Грађевинско-техничке школе, је подсетио младе да чланови ученичких парламената могу да присуствују седницама наставничког већа и школског одбора и да од њиховог активизма, такође, зависи да ли ће се услови у школи поправити или не. То се односи подједнако на наставу и на услове образовања.