Пријатељи деце Звездаре, под покровитељством Општине Звездара, од 3. до 9. октобра организоваће низ занимљивих садржаја у оквиру традиционалног програма обележавања Дечје недеље. Овогодишња манифестација одвијаће се под геслом „Нећу да бригам – хоћу да се играм”.

Дечја недеља ће бити отворена у понедељак, 3. октобра у 12 сати у Библиотеци-галерији „Бранко Миљковић“ изложбом радова предшколаца и основаца насталих поводом ликовног конкурса на тему „Хоћу да се играм“. Ауторима најбољих радова награде ће уручити и дружити се са њима председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић.

У МЗ „Липов лад од 12 до 15 сати под називом „Правимо играчке“ основци од 4 – 6 -ог разреда са водитељком Мином Симић правиће лутке од рециклажног материјала.

Од 18 сати истог дана за основце 7-ог и 8-ог разреда у ОШ „Стеван Синђелић“ организована је трибина „Неговање вредности кроз цветне игре“ са водитељкама Јелком Вујић и Терезом Моличник и учесницима програма „Тајни језик цвећа“ из Фармацеутско физиотерапеутске школе.

Покровитељ програма је Градска општина Звездара, а поред Пријатеља деце Звездаре у реализацији активности учествују: Библиотека „Вук Караџић“,Авив Парк Звездара, Креативни центар, Салса Примера, Предшколска установа „Звездара“, основне и средње школе на Звездари

Током Дечје недеље и целе школске 2016/2017. године:

Акција солидарности „ДЕЦА ДЕЦИ“ – „ЧЕП У ЏЕП“ у свим вртићима и школама. Средства прикупљена кроз акцију прикупљања пластичних чепова биће усмерена за покривање трошкова лечења деце са сметњама у развоју. Деца и млади се уче солидарности али се кроз акцију развија и свест о значају рециклаже и стичу навике одговорног еколошког понашања према животној средини.

Програм Дечје недеље на Звездари 2016 је у прилогу.