На позив братске Општине Херцег Нови, делегација Градске општине Звездара коју су чинили секретар Скупштине ГО Звездара Александар Ружичић, члан општинског Већа Душан Игњатовић и начелница Општинске управе ГО Звездара Оливера Јовановић, присуствовала је свечаној седници Скупштине општине поводом Дана општине Херцег Нови и 79 година од ослобођења града.

 

На свечаној седница Скупштине присутнима су се обратили председник Скупштине општине Иван Отовић и председник Општине Херцег Нови Стеван Катић, као и председник државе Јаков Милатовић кога су чланови делегације Градске општине Звездара имали прилику лично да упознају.

 

На седници су Октобарске награде, највећа признања града за изузетне резултате у раду и стваралаштву, додељене проф. др Вукашину Михајловићу и професорки Босиљки Боки Пушић, док је Повељу града и статус почасног грађанина добио најбољи светски тенисер, Новак Ђоковић.

 

Представници Градске општине Звездара су истакли да је ова посета Херцег Новом и присуство свечаној седници одржаној поводом Дана ослобођења града још једна потврда добре сарадње између братских општина Звездаре и Херцег Новог и да је ово била прилика за размену идеја и искустава, јер Звездара и Херцег Нови имају много тога што их повезује и потврђује право и нераскидиво пријатељство између наше две општине.