Поводом 16. октобра, Дана општине Звездара у знак сећање на ослобођење Звездаре у Другом светском рату, делегацију СУБНОР-а у саставу: Јордан Филиповић, председник, Миодраг Страхињић, Небојша Денић, Милутин Хинић, Крсто Панић, Даница Јоцић, Драга Цекић, Илија Грбић, Васо Глигоревић, Младен Миловац и др Славољуб Николић, примили су данасд Милош Игњатовић, председник ГО Звездара и Предраг Веиновић, заменик председника са члановима Већа Робертом Милићевићем и Душаном Игњатовићем.

Поздрављајући уважене госте Предраг Веиновић, захвалио се члановима звездарске борачке организације и њиховим потомцима на жртви коју су поднели учествујући у ослободилачким ратовима, а Милош Игњатовић, председник ГО Звездара истакао добру сарадњу Градске општине Звездара са СУБНОР-ом Звездаре и жељу Општине да подржи и помогне рад ове организације и иницијативе које она покреће.

У име делегације СУБНОР-а Звездаре присутнима се обратио Јордан Филиповић, председник организације, који је обавестио присутне о активностима организације, иницијативама које је подносила у претходном периоду и жељи да се и сећање на ослободилачке ратове сачува. Он је председнику и заменику председника ГО Звездара уручио пригодне симболичне поклоне са жељом да се Дан општине Звездара дуго обележава.

У разговору који је уследио представници општинске делегљације СУБНОР-а су обавестили присустне о учешћу делегације у многим догађајима којима се обележавају значајни датуми из ослободилачких ратова, а представници ГО Звездара су их позвали да учествују у догађајима којима ће бити обележен Дан општине Звездара.