Делегација Универзитета „Ђинан“ је у петак, 25. новембра 2016,посетила Шесту београдску гимназију. Радном састанку су, поред представника школе – директора Радета Зејака, помоћника Томислава Ђокића, присуствовали и Предраг Веиновић, заменик председника Градске општине Звездара и Соња Стаменовић, шефица Одсека за образовање, културу и спорт. Представници институција су изразили задовољство што су у прилици да ближе сарађују и уче једни од других.

Директор Универзитета господин Јоуминг, продекан Интернационалне школе господин Јонгзхонг и продекан Школе за журнализам и комуникацију господин Јингшенг су представили историјат и поље рада међународног Универзитета Ђинан, једног од највећих у Републици Кини. Његове програме похађа преко 50.000 студената, од тога 10.000 странаца. Учествује у пројекту 211, што подразумева сертификат за образовање за 21. век. У свом саставу имају велики брј факултета и школа, а нарочито су поносни на своје академске програме на енглеском језику.

Шеста београдска гимназија је представила програм кинеског језика који се већ четврту годину организује у школи. Захваљујући активностима директора Шесте београдске гимназије, кинески језик се изучава у још 9 звездарских школа, 7 основних и 2 средње, а у Србији у 40 основних и 10 средњих школа. Поред упознавања ученика са кинеским језиком, један од главних циљева изучавања факултативног предмета кинески језик је упознавање и приближавање кинеске културе ученицима. Школа има сарадњу и са Институтом Конфуције.

Заменик председника ГО Звездара Предраг Веиновић је истакао да му је „изузетна част угостити представнике овог престижног универзитета, а све у циљу допуне већ стеченог образовања и упознавања наших ученика са овако богатом културом као што је кинеска „.

Договорена је сарадња у будућем периоду која подразумева стипендирање студија једног ученика током 2017. године, са циљем информисања и мотивисања ученика да се школују на престижном Универзитету и могућности да група ученика из Шесте београдске гимназије који похађају наставу кинеског језика, посети школе које сарађују са овом образовном институцијом.

Све предложено биће дефинисано Протоколом о сарадњи две образовне институције. Канцеларије Универзитета ће бити у Шестој београдској гимназији и ученици из целе Србије ће моћи да се информишу о могућностима студирања у далекој Кини и конкуришу за стипендију.