Милош Милутиновић, ђак генерације ОШ “Деспот Стефан Лазаревић“  уписао је Рачунарску гимназију. Од 4. разреда се усавршава у области програмирања, освајао је бројне награде из информатике, физике, математике и хемије.

“Волео бих да будем програмер и да направим своју игрицу и још неке апликације. Мој сан се остварује. Труд и рад се увек исплате и поручио бих свима да сањају своје снове, да верују и да буду упорни. Снови се остварују само уз јаку веру, рад и труд.”

 

Ученица генерације ОШ “1300 каплара” Нађа Полугић, своје школовање наставља у Трећој београдској гимназији. Занимају је природне науке попут хемије и биологије, воли језике а њена највећа жеља је да упише студије у Америци. Поручује будућим генерацијама да се увек труде и да вредно раде како би остварили своје снове.

 

Ана Лазаревић је завршила ОШ “Бошко Буха”, истурено одељење у Гроцкој.
Љубав према уметности  утицала је на Анину жељу да буде сликарка. Њени цртежи изложени су у обе школе, на Звездари и у Гроцкој. Свој уметнички таленат Ана ће имати прилике да искаже и у својој будућој школи где ће учити како да стилизује косу дамама.

“Ана је добра девојчица , емотивно топла, воли да се дружи и игра са осталом децом. Нека наша порука је да се, без обзира на ситуацију, треба трудити и напредовати.” Анин тата, Дејан

 

Нина Костић, ђак генерације основне школе „Иван Горан Ковачић“ уписала је природно-математички смер у Првој београдској гимназији ове године, а прошле године, средњу музичку школу „Јосиф Маринковић“ – одсек клавир.

“Немам сада јасну идеју шта би било моје занимање у животу, но уживам у томе што још увек могу да истражујем и не морам сад да одлучим. Верујем да вредан рад и труд доносе задовољство и самопоуздање, па зато волим да себи направим изазов, а од ствари до којих ми је стало не одустајем”.

 

Ања Радосављевић је из школе “Вељко Дугошевић” отишла у Пету београдску гимназију. Она се нада да ће се у будућности бавити неком врстом истраживачког рада.