На Другом пролећном добротворном базару у ОШ „Вељко Дугошевић“, прикупљено је 96 000,00 динара, а ова средства биће употребљена за куповину школске опреме и наставних средстава за школе у Обреновцу које су страдале у поплавама. Организатори Базара, који је ове године носио слоган „Здравим стилом живота“, и ове године су били ученици, родитељи и наставници Школе уз подршку Центра за интерактивну педагогију (ЦИП) и ГО Звездара.

Четворочасовни програм обухватио је више радионица о здравим стиловима живота, спортске турнире, игре без граница, драмски и плесни програм… На штандовима су се продавали ручни радови настали од рециклажног материјала које су ученици млађих разреда правили са својим учитељима и учитељицама. Своју делатност и могућности рециклаже представила је Градска чистоћа, Сет рециклажа и Рецан фондација, а одељења која су прикупила највише рециклажног отпада награђена су вредним књигама.

Маме су припремале свеже воћне сокове, и здраве школске ужине и колаче од интегралних житарица и воћа, а на штанду Центра за промоцију здравља, посетиоци су имали прилику и да провере шећер, крвни притисак, добију козметичке и друге савете о здрављу, или пак науче нешто о првој помоћи, а све то захваљујући учешћу Фармацеутско физиотарапеутске школе, Медицинске школе Звездара, Завода за јавно здравље и Црвеног крста Звездаре. На једном од бројних штандова домаћини су били и гости из Кине на челу са наставником кинеског језика који се факултативно учи у овој школи и на коме су промовисали своју културу и свој стил здравог живота.

Директорка школе Весна Ћировић истиче да школа има одличну сарадњу са родитељима као и то да је „Базар“ ушао у нови Развојни план школе управо захваљујући иницијативи Савета родитеља и њиховом активизму. „Ова манифестација је важан догађај за школу, али и ширу заједницу јер се око једног племенитог циља окупимо сви заједно: ученици и њихови родитељи, наставници и остали запослени у школи. Неговање највиших људских вредности, а пре свега доброте, хуманости и саборности, није ништа мање важно од знања које деца стичу у школи“ – речи су директорке Ћировић.

Акцију су подржали и Креативни центар, Школа енглеског језика „Ливингстон“, Штампарија Баст, Градска чистоћа, Завод за заштиту здравља, Црвени крст Звездара, Имлек, Холитимед, СЕТ рециклажа, Рецан фондација, Студентска унија Медицинара, Амбасада Савезне Републике Немачке …

Прошлогодишњи хуманитарни базар одвијао се под слоганом „Покажи срце“, када је прикупљан новац за помоћ Прихватилишту за децу Београд.

Фотографије са овогодишњег Базара доступне су на линку: http://www.osveljkodugosevic.edu.rs/Slike.aspx?id=208