Свечана додела књиге „Да ти кажем нешто“, песмарице Јове Змаја коју су илустровали и прваци седам звездарских основних школа,  одржаће се 10. јуна од 10 сати у амфитеатру Спортског центра „Олимп“.

Књигу ће примити више од хиљаду звездарских првака из Основних школа: „Вељко Дугошевић“, „Јелена Ћетковић“, „Иван Горан Ковачић“ „Деспот Стефан Лазаревић“, „Стеван Синђелић“, „Павле Савић“, „Ћирило и Методије“, који су учествовали у конкурсу у организацији „Сосиете Женерал“ банке  и  Друштва учитеља Београда, уз подршку Градске општине Звездара.

Мали илустратори добиће на поклон и представу „Мали Јова“ звездарског „Пан театра“. Окупљање деце и родитеља у амфитеатру „Олимпа“ је од 10-10.30, након чега ће им се до 10.45 кратко обратити представници Градске општине Звездара, „Сосиете Женерал“ банке и Друштва учитеља Београда. Позоришна представа  трајаће од 10.45 до 11.30, а од 11.30-12.15 подела књига првацима.

Посебност књиге „Да ти кажем нешто“ је што су је осликали прваци за своје вршњаке, оне мало млађе или старије, представљајући виђење које савремене генерације деце имају за песме и теме старије од једног века.

Акција је реализована у сарадњи Друштва учитеља Београда и „Сосиете Женерал“ банке, који су ликовни конкурс расписали у 51 основној школи.  Прваци из свих школа учествовали су у осликавању одабране песме Јована Јовановића Змаја, а најуспелија четири рада из сваке школе објављена су у штампаном издању илустроване песмарице.

Проглашењу победничких радова претходила је изложба, децембра 2016. у Библиотеци „Вук Караџић“, када су представљени сви радови ђака првака седам основних школа са општине Звездара, које су учествовале у акцији.

Подршку акцији пружиле су и Општине Чукарица, Палилула, Звездара, Вождовац и Врачар, на чијим територијама се налазе основне школе, учеснице конкурса.