Mанифестација „Дани сениора на Звездари 2015.” завршава се свечаном доделом награда ауторима најуспешнијих радова пристиглих на конкурс „Тајна лепе старости”. Награде ће бити додељене поводом Међународног дана старијих у четвртак, 1. октобра у 13 сати у Галерији „Миљковић”, Булевар краља Александра 298.

Свечаности ће присуствовати Гојко Божовић, председник општинске Комисије за избор најуспешнијих радова и представници ГО Звездара.

Комисија за избор најуспешнијих радова пристиглих на конкурс „Тајна лепе старости“ на седници одржаној 29.9.2015. године је констатовала да су на конкурс 63 аутора послала укупно 120 радова. На конкурсу су учествовали суграђани из Београда, Новог Сада, Врања, Александровца, Ниша и Пожаревца.

У складу са Пословником о раду, приликом оцењивања пристиглих радова Комисија је пре свега ценила вредност порука, њихову искреност и значај за стварање позитивне и афирмативне слике о старости, старењу и старијим људима у јавности, колективној и појединачној свести а које су упућене свим генерацијама.

Награде за најуспешније радове обезбедили су издавачке куће „Архипелаг” и „Чигоја” и ГО Звездара- Волонтерски сервис Звездаре и Одељење за друштвене делатности.

Kонкурс за најпоруку и најидеју о лепој и успешној старости и старењу- „Tајна лепе старости“ расписан у 2015. години и као и претходних година имао је за циљ да афирмише здраве стилове живота, активну и достојанствену старост, међугенерацијску солидарност и одговорно старење. Конкурс је био намењен свим генерацијама и грађанима.

Градска општина Звездара задржава право да пристигле радове јавно презентује и објави у циљу афирмације позитивне слике о старости и старењу као и унапређењу видљивости свакодневног живота најстаријих суграђана.

Одлука жирија на конкурсу „Тајна лепе старости“ (PDF 188 KB)