Изложба фотографија и мала свечаност поводом доделе награда најбољим учесницима Звездаријаде у областима Фотографија одржана је 26-ог априла, у Библиотеци „Бранко Миљковић“, а приказан је и Филм.

Бранислав Јевић, продуцент и директор продуцентске куће „Хипнополис“ је поздравио присутне ученике звездарских школа и подсетио их на активности које су заједнички реализовали.

Организована је серија предавања о фотографији. креирано је и предавање у дигиталној форми, достављено школама и полазницима као подсетник. Предавање је било свеобухватно: о историји фотографије, о свим процесима и начинима осмишљавања и израде фотографија, о жанровима, специјалним ефектима који се могу применити приликом самог фотографисања, али и о начинима обраде фотографије. Део предавања био је посвећен познатим светским фотографима – уметницима, у приказу и коментарима њихових дела, као пример и инспирација. Предавања је држала Јана Стојаковић, академски сликар и уметнички фотограф.

На обављени конкурс „Моја Звездара“ достављено је 38 фотографија. Жири, у саставу, Маја Радошевић, директорка фотографије на више српских, награђиваних филмова, Ива Контић, академска сликарка, концептуална уметница и поменута Јана Стојаковић, је прву награду доделио Андрији Недељковићу, ученику Зуботехничке школе. Другу награду добила је Милица Драгићевић и трећу Игор Богдановић, обоје из Грађевинске школе. Поред радова победника изложени су и портрети Ленке Милорадовић, која је, такође, награђена, као и радови Катарине Крстић, Милана Чанчара, Андрее Момчиловић, Андријане Пекић и Ање Пчелице.

У области филма организоване су радионице на тему филма и дигиталног стваралаштва у Фармацеутско физиотерапеутској школи у оквиру којих су полазници прошли кроз процес стварање једног аудиовизуелног дела. На конкурсу „Огласи се“ за најбољи видеоклип против вршњачког насиља, три школске екипе су доставиле своје радове. Жири, у саставу Милица Пилетић, драматург, Стеван Филиповић, филмски редитељ, и Бранислав Јевић, филмски продуцент, су прву награду доделили видеоклиповима Шесте београдске гимназије, под називом „Заједно против насиља“ и Седме београдске гимназије, „Насиље рађа насиље“. Трећу награду је добио клип „Поштујмо различитост“ Фармацеутско физиотерапеутске школе.

Екипу Шесте београдске гимназије чинили су: Богдан Јевтић, аутор филма, Лидија Миловац, Ања Ћурчић, Вук Ајданић и Лука Лабало, а Седме београдске гимназије: Катарина Поповић, Наталија Николић и Лука Петровић. Марина Митић, је аутор филма Фармацеутско физиотерапеутске школе, а Филип Седларевић, Сара Јанковић и Маја Миличевић сарадници.
Награђени ученици и тимови добили су кристалне призме, и ваучер од хиљаду динара реномираног издавача „Геопоетика. Додељено је 20 ваучера. Сви учесници радионица су добили повеље и Годишње чланске карте Библиотеке „Вук Караџић“, дар Библиотеке. Након доделе награда одржан је коктел, на коме се разговарало о радовима и наредним активностима у оквиру Звездаријаде.