Ауторска изложба Живка Николића, књижевника и фотографа, „Драгомир Ђорђевић, песник–сећање“ свечано је отворена 4. новембра у Библиотеци „Бранко Миљковић”, Булевар краља Александра 298.

О песнику су, поред аутора изложбе, говорили и писци Лидија Николић и Мирослав Цера Михаиловић.

Живко Николић је преко фотографија представљених на изложби, која је отворена на десетогодишњицу смрти Драгомира Ђорђевића, желео публици да приближи јавни и приватни живот овог рано преминулог дечјег песника, који је својим стваралаштвом оставио дубок траг у српској књижевности. Другујући са Драгомиром Ђорђевићем, Живко Николић је, како је сам рекао, настојао да фотографијама забележи одређене тренутке и да их сачува од заборава. У томе је, према реакцијама и интересовању посетилаца, потпуно успео.

У току новембра у просторима Библиотеке „Вук Караџић” на Звездари биће реализована још два програма посвећена Драгомиру Ђорђевићу:

12. новембра у 18,30 сати

У знак сећања на Драгомира Ђорђевића, у четвртак 12. новембра у 18,30 сати у библиотеци „Вук Караџић“, Ћирила и Методија 2, биће представљена књига изабраних песама „Није лако бити дете“, коју је приредила Лидија Николић.

Учесници програма:

Лидија Николић, књижевник,
Никола Булатовић, глумац и певач,
Бранко Ковач, композитор и
деца Богдан и Урош.

18. новембра у 18 сати

У Библиотеци „Вук Караџић”, Ћирила и Методија 2 – Књижевна трибина „Драгомиру Ђорђевићу у част“.

О песнику и његовом стваралаштву говориће књижевници, сарадници и критичари: Весна Ћоровић Бутрић, Мирко Марковић, Весна Видојевић Гајoвић, Сунчица Денић, Владимир Батинић, Лидија Николић, Слободан Станишић, Гордана Малетић, Драгомир Ћулафић, Васка Јукић Марјановић, Раша Попов, Мирослав Цера Михаиловић, Љиљана Симић, Живко Николић, Мирјана Ђукановић, Весна Петровић и Снежана Класовић.

Трибину ће водити Божидар Пешев.