Недавни међународни празник Дан жена- 8.март, у понедељак 9.марта, био је повод за сусрет и дружење волонтера Волонтерског сервиса Звездаре, ХХУ „Хлеб живота“ и Црвеног крста Савског венца.

Више од педесет хуманих суграђана који годинама помажу најугроженијим суграђанима на Звездари, Врачару и Савскоом венцу, међу којима највише има сениора, уживали су у програму Ансамбла „Хлеба живота“ који је извео програм састављен од старих српских и градских песама, поезије али и састава креативних чланова литерарне секције. Посебан део програма је био осврт на историју борбе за женска права у свету, на борбу за родну равноправност која још увек траје.

После програма, присутни су се дружили уз послужење и освежење а учесници у програму, као и гости у публици су били представници оба пола. Пре одласка, Волонтерски сервис је захваљујући донатору, Драгану Богутовићу, новинару и уреднику „Вечерњих новости”, обезбедио књиге а „Хлеб живота“ шоље за чај.

Обележавање 8.марта и дружење били су повод за нове планове и заједничке акције и исказивање задовољства свих волонтера што су се бар на кратко окупили, провеселили се али, не заборављајући своју мисију, и што могу да помогну најугроженијим суграђанима.

Волонтерски сервис Звездаре, са својим сарадницима из „Хлеба живота“, и овог пута се показао као добар домаћин, обећавши на растанку, да ће бити током године још лепих повода да се волонтери сретну и друже.