У оквиру пројекта Града Београда „Дрво генерације“,  у свим звездарским основним школама ће у наредном периоду бити засађено по једно дрво, дрво генерације. Дрво ће засадити ђаци прваци који  ће своје дрво чувати осам година током којих ће стално учити о екологији и заштити животне средине. Циљ ове акције је да се простор око школе озелени и оплемени, а да се код деце развије одговоран однос према животној средини.

На састанку на коме су учествовали представици града и општине као и директори свих основних школа са Звездаре договорено је да се са пројектом започне у ОШ „ Владислав Петковић Дис“ а након тога да се дрво генерације засади и у дворишту других основних школа на Звездари.

Пројекат је започет крајем прошле године  а намера Града је да буде настављен и наредних година. Овај пројекат у складу је са Планом детаљне регулације зелених површина, који је недавно усвојила Скупштина града. У Београду се сваке године посади више од 5.000 стабала а план је да 25 одсто града буде покривено шумом и зеленим површинама.