Анализирајући у свакодневном раду пораст депресије као проблема све већег броја појединаца различитих генерација, Волонтерски сервис Звездаре и Удружење за психотерапију „Психофокус“ организују бесплатну једночасовну едукацију на тему „Како препознати и како се носити са депресијом корисника“. Едукација ће бити реализована у петак 13.маја од 13,00 до 14,00 часова у прпосторијама Волонтерског сервиса Звездаре, ул. Булевар краља Александра 395.

Едукација је намењена волонтерима/кама Сервиса, сарадницима, социјалним партнерима и заинтересованим грађанима.

Едукација, коју реализује Надица Хегедуш, акредитовани психотерапеут и сарадница Волонтерског сервиса, обухватиће следећа питања:•Шта је депресија?•Како препознати депресију корисника у свакодненвом функционисању?•Који су први и најважнији симптоми депресије?•Kojи су најчешћи узроци депресије?•Шта је најбоља превенција у борби против депресије?•Шта можемо учинити са депресијом корисника?

Предвиђено је време за интеракцију са предавачем- постављање питања, разговор, изнишење личних искустава.

Циљ едукације је усвајање ставова да за депресију постоји решење као и да развијамо личне вештине волонтера/ки, професионалаца у помагачким професијама али и свих појединаца у свакодневном функционисању.

Едукација је намењења заинтересованим студентима свих студијских група Филозофског факултета, у складу са Споразумом о сарадњи који су потписали представници Факултета и ГО Звездара у јулу 2014.године.

Заинтересовани се могу пријавити путем мејла на адресу: volonterski.servis@zvezdara.org.rs или на телефон бр. 286 44 26, уторком и четвртком од 9 до 13 часова.