„Нови закон против насиља– искуства и пракса на Звездари“ је била тема округлог стола који је, у организацији Комисије за родну равноправност председника ГО Звездара, одржан у понедељак, 27.11.17.у Библиотеци „Вук Караџић“, у оквиру обележавања Међународне манифестације „16 дана активизма против насиља над женама“.

Поздрављајући присутне, председник ГО Звездара Милош Игњатовић, рекао је да је јако добро што сада имамо добар закон против насиља, као и да се Општина Звездара већ дуже време озбиљно бави проблемом породичног насиља заједно са релевантним институцијама и да ће тако и наставити.

О ефектима примене новог закона против насиља говорила је др Тања Игњатовић, програмска координаторка Аутономног женског центра, која је истакла добре ефекте доношења новог закона, указала на значај координиране акције институција, као и мањкавости и дилеме у његовој примени.

Представници релевантних институција изнели су своја искуства, недоумице и дилеме у поступању у случају насиља, а пошто је дискусија била веома жива и отворила нова питања на којима треба да координирају институције, закључак састанка био је да треба одржавати редовне састанке на којима ће се размењивати искуства и решавати дилеме у поступању.

У паузи састанка, Тамара Хаднадјев из Удружења практичара цветних есенција „Латице” одржала је презентацију „Флоритерапија као подршка женама жртвама насиља”.

Следећи састанак, којим ће се завршити обележавање овогодишње манифестације „16 дана активизма против насиља над женама“ у организацији Комисије за родну равноправност председника ГО Звездара“ са темом „Процена и управљање ризицима – искуства професионалаца из релевантних институција“ заказан је за понедељак, 11. децембар 2017. у  12 сати у истој сали.