Звездарска основна школа „Иван Горан Ковачић“ ће у среду, 16. марта 2016. године од 10 сати бити домаћин једног од сусрета којим ће у Србији бити обележена Европска и Светска недеља новца.

Наиме, Удружење банака Србије ће у оквиру Европске недеље новца, у сарадњи са УНИЦЕФом, Министарством просвете и другим релевантним институцијама организовати неколико значајних догађаја у циљу подизања свести о значају финансијске писмености код различитих циљних група.

Уз подршку Градске општине Звездара, представници Удружења банака ће за све ученике првог и другог разреда ОШ „Иван Горан Ковачић“ организовати интерактивну едукацију у области знања о новцу, о начинима на који се зарађује, штеди и купујуе.

Свих 230 ученика ће на крају добити поклон штедне касице које могу да буду играчка, али и које децу треба да мотивишу за питања и разговор о новцу и штедњи и да их подстакну на развијање одговорног понашања са новцем од малих ногу.

Удружење банака намерава да и након Европске и Светске недеље новца, заједно са банкама и осталим партнерима, настави рад на осмишљавању и других активности које ће за крајњи исход имати унапређену финансијску писменост грађана.