Београдска академија пословних и уметничких струковних студија (БАПУСС) и ове године организује манифестацију под називом Фестивал образовања, културе, уметности и спорта – ФОКУС 2023 која се одржава трећи пут.

 

Тим поводом је данас у Академији одржан централни догађај Фестивала на коме су се великом броју студената, професора и гостију обратили др Миодраг Паспаљ, председник Београдске академије пословних и уметничких струковних студија и Владан Јеремић, председник Градске општине Звездара. Догађају је присуствовала и Ивона Фуштић из Кабинета председника ГО Звездара.

 

Др Миодраг Паспаљ је рекао да је ФОКУС први непрофитни мултидисциплинарни студентски фестивал у организацији једне високошколске установе у Србији са циљем промовисање образовања, културе, уметности и спорта код младих, презентовање достигнућа студената у овим областима и истицање значаја повезаности струковног образовања и привреде.

 

Владан Јеремић је истакао да је ФОКУС ГО Звездара, када су млади у питању, на образовању, култури, уметности и спорту, као и на обезбеђивање бољих услова у свим аспектима живота.

„У оквиру заједничке сарадње  која траје уназад десет година, кроз Одељења Управе Градске општине Звездара прошло је око 500 студената који су код нас завршили стручну праксу која траје две недеље уз надзор ментора.  Драго ми је да кажем да ћемо сарадњу у овом смислу наставити и у 2023. години”-рекао је Јеремић.

 

Након овога, Владан Јеремић и др Миодраг Паспаљ су обишли Сајам привреде на коме су разговарали са излагачима.