Мажореткиње, тромбоњери, Градска музика Херцег Новог и Машкаре продефиловали су Кнез Михаиловом, а потом наступили на Тргу Републике гд‌е је приређена промоција Празника мимозе уз забавни програм и концерт клапе Castel Nouvo. Бројној публици, која је уживала у мирису мимозе, атмосфери и звуцима Медитерана упућен је јединствен позив за 55. Празник мимозе у Београду, који ће под слоганом „За све гуште“ бити одржан од 15. фебруара до 3. марта.

 

Овом веселом каравану пријатељства присуствовао је и председник Општине Херцег Нови, Стеван Катић који је истакао да је Празник мимозе једна од најпрестижнијих манифестација још из доба бивше Југославије, која траје до данас.

 

“Када нека манифестација опстане пуних 55 година то значи да има све што је неопходно, а то је пре свега квалитет и посећеност. Постоје људи који 30, 40 година заредом долазе на Празник мимозе, зато је важно да људи дођу и да виде како то изгледа, јер онај ко једном дође, сигурно ће се поново вратити. Фешта у Београду већ најављује оно што се чека ове године у Херцег Новом, а то ће дефинитивно бити један спектакл који ће трајати од 15. фебруара до 3. марта”, поручио је Катић.

 

Промоцију Празника мимозе подржао је и председник Градске општине Звездара, Владан Јеремић.

 

“Мени је посебно драго да Градска општина Звездара, захваљујући споразуму о сарадњи који има потписан са Херцег Новим, буде део ове прелепе приче. Ко жели заиста један провод који ће се дуго памтити, онда је идеално да у периоду трајања Празника мимозе време проведе у Херцег Новом,” казао је Јеремић.

 

Новљане и многобројне посетиоце који за Празник мимозе дођу у град од скалина, очекује богат програм. Свечаности почињу Абрумом у четвртак, 15. фебруара, а Празник ће званично бити отворен у петак, 16. фебруара након чега следи велики концерт легендарног Халида Бешлића на платоу испред хотела Игало.

Другог викенда, тачније 24. фебруара наступиће Светлана Цеца Ражнатовић, док ће свечано затварање бити организовано 2. марта уз спаљивање Карневала и концерт Прљавог казалишта.

 

“Осим концерата великих регионалних звезда посетиоце очекују наше традиционалне пучке свечаности, посебно Берба мимозе – Фешта од мимозе, рибе и вина, која привлачи највећи број посетилаца и која ће бити организована 17. фебруара када се очекује више од 30, 40 хиљада посетилаца. Биће организовано преко 50 програма за све госте и посетиоце који дођу у Херцег Нови, тако да било који термин да изаберу, у Херцег Новом ће их нешто лепо дочекати”, саопштио је председник Катић.

 

Промоција 55. издања Празника мимозе уприличена је и на Златибору, док су наредне седмице планиране промоције у Сарајеву и Бања Луци, почетком фебруара и у Требињу.

 

“Празник мимозе доноси дружење, забаву и гостопримство. Очекујемо доста посетилаца, сигурно преко 20 хиљада. Из региона свакодневно, добијамо позиве, мејлове – велика је заинтересованост,” истакао је менаџер за традиционални маркетинг Туристичке организације Херцег Нови, Василије Ћуковић и позвао заинтересоване да за све додатне информације посете званичну страницу  praznikmimoze.me.

 

Делегацију града чинили су и потпредседник Општине Херцег Нови, Милош Коњевић, главни администратор ОХН Ненад Ђорђевић и Јован Мићуновић испред Туристичке организације Херцег Нови. Промоцију су подржали и представници амбасаде Црне Горе у Србији, као и београдских општина Стари град, Земун, Звездара и Сопот.

Организатори 55. Празника мимозе су Општина Херцег Нови, Туристичка организација Херцег Нови и Јавна установа културе Херцег Фест.