У оквиру Звездаријаде, фестивала младих који организује ГО Звездара, у среду,  6.11.2019. у Галерији „Kабинет Арк“, Милана Ракића 23, од 12:30 до 14:00, одржаће се прва радионица у области филма.

Тема ове године је документарни филм и планирано је да учесници радионица до краја школске године направе неколико краћих документарних филмова на теме које их интересују.

У другој половини новембра они ће присуствовати снимању  филма „“Breaking Point: A Star Wars Story – The Making of“  које ће се организовати у катакомбама испод Ташмајдана. Том приликом ће имати прилику да виде како се заиста снима један филмски спектакл али и како се током снимања паралелно ради и на снимању филма о филму “  „Breaking Point: A Star Wars Story – The Making of“.

Режисер је Стеван Филиповић и ово је његов првенац на енглеском језику који ће бити приказан на премијери филма „Star Wars – The Last Jedi“ 15. децембра.

Ученици који су заинтересовани за учествовање у радионицама филма могу да се пријаве на hypnopolis@gmail.com или нa sonja.stamenovic@zvezdara.org.rs.