Интерактивно предавање „Моје дете, гејмер“, у организацији Родитеља Гејмера одржано је у четвртак, 24.5.2018. у великој сали Градске општине Звездара. Пројекат Родитељи Гејмера је заједница основана за подршку родитељима који немају додира са видео играма, али имају децу која се тиме баве или и сами имају потребу да се боље информишу шта је гејминг, дефинишу своје ставове и провере неке од стереотипа везаних за ову област.

Организовање предавања омогућили су и подржали Пријатељи деце Србије и Градска општина Звездара, а заинтересовани родитељи основаца окупили су се да сазнају о основама гејминга, зашто је битно да учествују у гејмингу своје деце и чују практичне савете и примере како то могу да чине, увек имајући у виду најбољи интерес детета. Предавање је одржала Милица Црквењаков, дизајнерка видео игара и осниватељка Родитеља Гејмера.

Предавање су отвориле и у њему учествовале Весна Петровић Урошевић, начелница друштвених делатности Градске општине Звездара и Ива Ераковић, извршна директорка Пријатеља деце Србије.

У концепту идеје о важности ове теме и повезивању актера посебан значај има програм „Креативно менторство“.