Милош Игњатовић, председник ГО Звездара уручио је у среду, 16.1. пет ауто седишта за превоз беба/деце у путничким возилима  Зорици Павловић, директорки Градског центра за сцојални рад у Београду (ГЦСР).

Захваљујући овој донацији, у оквиру врешња законом предвиђених дужности бриге о деци, осигуран је безбедан превоз деце у службеним аутомобилима Градског центра за социјални рад у Београду.

Овом приликом Милош Игњатовић је рекао да је ова донација резултат вишегодишње успешне сарадње Градског центра и Градске општине Звездара.

– Изузетно ценимо улогу центра за социјални рад,  нарочито када је у питању заштита и брига о најмлађима и ова донација је наш допринос како деци корисницима услуга Градског центра, тако и запосленима – истакао је Игњатовић.

Директорка ГЦСР Зорица Павловић се захвалила на донацији и истакла да је Градски центар за социјални рад у Београду  установа чију помоћ и подршку користи 107.806 Београђана, од тога је 31.472 деце, а њих 6.777 је узраста од 0 до 6 година за чији превоз у атомобилима је по Закону о безбедности у саобраћају обавезно ауто седиште.

– Поред тога што, Градски центар свакодневно збрињава „децу улице“ које службеним аутобилом превози до установа за смештај, здравстевних установа или њихових породица, такође, смештамо и превозимо децу и на дужим релацијама широм Србије. Превоз малишана у ауто седиштима не само што је безбеднији и по закону обавезан, допринеће удобнијој и пријатној вожњи, смањењу тензије и нервозе током вожње на дужим релацијама што ће олакашти пут како деци тако и стручним радницима – рекла је Павловић и нагласила да је ГО Звездара још једном доказала да негује традицију друштвене одговорности и подржава племените и хумане активнсти.

Догађају су присуствовали и Владан Јеремић, члан већа ГО Звездара и Јована Вазура помоћник директора ГЦСР.