Стална конференција градова и општина је поводом одржавања 48. седнице Скупштине уручила својим чланицама-градовима и општинама, учесницима скупа, међу којима је и ГО Звездара, поклон пакете са опремом за праћење онлајн састанка. Поред техничке опреме у пакетима су биле и публикације и промотивни материјали СКГО. Са садржајем пакета су се упознали председник ГО Звездара Владан Јеремић и чланови Већа ГО Звездара.

Седница СКГО је одржана, у периоду од 14. до 17. децембра 2020. године, први пут путем електронских платформи комуникације. У раду Скупштине је у име Градске општине Звездара учествовао члан Већа ГО Звездара Душан Игњатовић са сарадницима.

Током трајања седнице, све чланице су имале прилику да размотре и да се изјасне о предложеним одлукама и документима.

Финални догађај 48. скупштине СКГО који је одржан у четвртак, 17. децембра 2020. емитован је путем ЗООМ платформе, као и званичних Јутјуб канала и Фејсбук стране СКГО.

Овом приликом учесницима су се обратити Марија Обрадовић, министарка државне управе и локалне самоуправе, Антонио Ратковић, председник СКГО и градоначелник Сомбора и Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО. У другом делу скупа одржана је панел дискусија на којој су учествовали и Саша Могић. помоћник министра државне управе и локалне самоуправе, Фредерик Валије, генерални секретар Савета европских општина и региона, Андреас Кифер, генерални секретар Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе и Емануил Манолов, председник општине Павликени из Бугарске, председник Мреже асоцијација локалних власти југоисточне Европе (НАЛАС) и председник Националне асоцијација локалних самоуправа Републике Бугарске (НАМРБ).

СКГО је током скупа потписала споразуме о сарадњи са Спортским савезом Србије, као и са Фондацијом Новак Ђоковић.

Овогодишња Скупштина СКГО организована је уз помоћ пројекта „Институционална подршка СКГО – трећа фаза“, који подржава Влада Швајцарске и програма „Подршка локалним самоуправама у Србији на путу ка ЕУ – Друга фаза“, који финансира Влада Шведске.