Обележавање друге године рада Волонтерског сервиса Звездара и развијања идеје волонтирања ће се одржати у четвртак, 14.02.2013. у просторијама Волонтерског сервиса – МЗ Зелено брдо, ул. Булевар краља Александра 395, у термину од 12 до 14 часова.

Овој свечаности присуствоваће волонтерке/и, председник ГО Звездара и чланови Већа, пријатељи који су помогли рад Волонтерског сервиса, а имаћемо и специјални гости: Сузана Шуваковић Савић, првакиња Опере Народног позоришта у Београду, Сергеј Дубровин, оперски певач и Маја Волк, професорка ФДУ и ТВ водитељка.

После поздравне речи домаћина, планирана је додела захвалница донаторима и пријатељима Волонтерског сервиса и коктел. У музичком делу програма учествоваће гудачки ансамбл ОМШ „Владимир Ђорђевић.

Током 2012. године Волонтерски сервис у бројкама:

• пружено је укупно 3405 социјалних услуга, од тога 3049 у кућним условима и 355 у просторијама ВСЗ

• реализовано је укупно 7022 волонтерска сата, од тога 5380 сати у кућним условима, 692 сата у просторијама ВСЗ и 1000 сати као техничка подршка канцеларији сервиса

• на активној евиденцији сервиса раде 43 ангажована волонтера, и то: 28 на терену, 5 у индивидуалној подршци корисницима, 5 у радионичарским активностима и 5 у подршци канцеларији (дежурство на телефону, техничким пословима, комуникацији са потенцијалним донаторима и сл.)

Право на услуге Волонтерског сервиса имају лица са пребивалиштем на територији Звездаре, и то:

• старија и лица са инвалидитетом без породичног старања којима је потребна подршка у самосталном функционисању

• породице са децом са интелектуалним потешкоћама и/или инвалидитетом

• родитељи деце/ученика са проблемима у друштвеном понашању

• лица која не користе услуге геронтодомаћице

Сви потенцијални корисници и волонтери могу се обратити на телефон 2864 426, или лично у канцеларију Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395, сваког радног дана од 9 до 14 часова.