Хуманитарна акција „Чеп у џеп” успешно је настављена и током лета, а прикупљена већа количина пластичних чепова је из Општине Звездара отпремљена у среду,20.7.2016. Средства прикупљена продајом пластичних чепова овом приликом су, на предлог Интерресорне конисије, намењена за лечење Миле Вељковић из ПУ „Звездара”.

После успешно спроведене акције и помоћи Кости Васиљевићу, ученику ОШ „1300 каплара“, Јовану Абази, ученику ОШ „Десанка Максимовић“ и Василију Врачару, ученику 2. разреда ОШ „Стеван Синђелић”, акција је настављена прикупљањем чепова како би се помогло девојчици Мили Вељковић која иде у Предшколску установу „Звездара”.

Највећи допринос успешној реализацији акције у току лета, када не раде звездарске школе, дали су грађани Звездаре и чланови удружења грађана са Звездаре. У акцију су, на пример, и овог пута били укључени и чланови Удружења МНРО Звездара који су у више наврата доносили веће количине прикупљених чепова.

Свим хуманим људима који су се укључили у ову акцију Градска општина Звездара захваљује на труду и жељи да се пружи неопходна помоћ оболелој деци са Звездаре.
 

 
Акција „Чеп у џеп“ до сада је наишла на невероватан одзив. На позив Градске општине Звездара и Пријатеља деце Звезаре одазвали су се сви Звездарци, од најмлађих у вртићима, ученика основних и средњих школа, до запослених у општинској Управи, као и грађана који послом долазе у Општину.

И после ове испоруке акција ће се наставити. Прикупљају се пластични чепови са флашица воде, сокова и других напитака, млечних производа, уља, сирћета, крема за руке, паста за зубе, са средства за прање судова и др. Када се сакупи већи број чепова може се донети на неко од места за сакупљање (једно такво место је и на улазу у зграду Општине Звездара, Булевар краља Александра 77). Укључите се и ВИ!

Традиционална хуманитарна акција дечје солидарности настала је у току акције „Деца деци“ која се спроводи током сваке Дечје недеље у октобру. Од 2014. године, на иницијативу ОШ „Драгојло Дудић“ ова акција се спроводи под називом „Чеп у џеп“. То је хуманитарна, али у исто време и еколошка акција.

Учешћем у акцији, не само да се чини хумано дело и помаже оболелој деци, већ се развија и шири еколошка свест и подсећа колико је важно да сви бринемо о очувању животне средине.