Шеф одборничке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини ГО вездара, Иван Тркуља и омладинци донели су данас, 30.06.2017. већу количину прикупљених чепова у зграду Управе ГО Звездара, и укључили се у хуманитарну акцију „Чеп у џеп”.

„Спремни смо да учествујемо у свакој акцији којом се помаже оболелој деци и грађанима Звездаре, а ово је и лепа еколошка акција којом утичемо на подизање свести Звездараца о очувању животне средине.“ – рекао је том приликом Иван Тркуља.

Акција „Чеп у џеп“ до сада је наишла на невероватан одзив. На позив Градске општине Звездара и Пријатеља деце Звезаре одазвали су се сви Звездарци, од најмлађих у вртићима, ученика основних и средњих школа, до запослених у општинској Управи, као и грађана који послом долазе у Општину.

Акција се наставља, прикупљају се пластични чепови са флашица воде, сокова и других напитака, млечних производа, уља, сирћета, крема за руке, паста за зубе, са средства за прање судова и др. Када се сакупи већи број чепова може се донети на неко од места за сакупљање (једно такво место је и на улазу у зграду Општине Звездара, Булевар краља Александра 77). Укључите се и ВИ!

Традиционална хуманитарна акција дечје солидарности настала је у току акције „Деца деци“ која се спроводи током сваке Дечје недеље у октобру. Од 2014. године, на иницијативу ОШ „Драгојло Дудић“ ова акција се спроводи под називом „Чеп у џеп“. То је хуманитарна, али у исто време и еколошка акција.

Учешћем у акцији, не само да се чини хумано дело и помаже оболелој деци, већ се развија и шири еколошка свест и подсећа колико је важно да сви бринемо о очувању животне средине.