Шеф одборничке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини ГО Звездара, Иван Тркуља и одборник Никола Допсај, са Предрагом Маринковићем, донели су данас, 13.5.2019. већу количину прикупљених чепова у зграду Управе ГО Звездара, и помогли реализацију хуманитарне акције „Чеп у џеп”.

Ивана Тркуљу и Николу Допсаја је у Општини дочекао члан Већа ГО Звездара Владан Јеремић и захвалио им на ангажовању и учешћу у овој хуманитарној акцији коју Градска општина Звездара реализује више година током којих је обезбеђена неопходна помоћ за оболелу децу са Звездаре.

„Спремни смо, као и претходног пута када смо исто донели већу количину прикупљених чепова за ову хуманитарну акцију, да учествујемо у свакој хуманитарној акцији којом се помаже оболелој деци и грађанима Звездаре. Такође, ово је и лепа еколошка акција којом можемо да утичемо на подизање свести Звездараца, нарочито најмлађих, о очувању животне средине.“ – рекао је том приликом Иван Тркуља.

Акција „Чеп у џеп“ до сада је наишла на изузетно велики одзив. На позив Градске општине Звездара и Пријатеља деце Звезаре одазвали су се сви Звездарци, од најмлађих у вртићима, ученика основних и средњих школа, до запослених у општинској Управи, као и грађана који послом долазе у Општину.

Акција се наставља, прикупљају се пластични чепови са флашица воде, сокова и других напитака, млечних производа, уља, сирћета, крема за руке, паста за зубе, са средства за прање судова и др. Када се сакупи већи број чепова може се донети на неко од места за сакупљање (једно такво место је и на улазу у зграду Општине Звездара, Булевар краља Александра 77). Укључите се и ВИ!

Традиционална хуманитарна акција дечје солидарности настала је у току акције „Деца деци“ која се спроводи током сваке Дечје недеље у октобру. Од 2014. године, на иницијативу ОШ „Драгојло Дудић“ ова акција се спроводи под називом „Чеп у џеп“. То је хуманитарна, али у исто време и еколошка акција.

Учешћем у акцији, не само да се чини хумано дело и помаже оболелој деци, већ се развија и шири еколошка свест и подсећа колико је важно да сви бринемо о очувању животне средине.