Представљање програма „И родитељи се питају“ одржаће се у сали Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77, у четвртак, 10. новембра 2011. године са почетком у 18 сати. Програм покрећу Министарство просвете и науке у оквиру пројекта „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу – DILS“, a у сарадњи са ЦИП-Центром за интерактивну педагогију и Фондом за отворено друштво Србије.

Циљ програма је стварање могућности да родитељи на активнији и квалитетнији начин учествују у доношењу одлука о животу предшколских установа и школа и тиме доприносе добробити све деце.

Програм „И родитељи се питају“ је прилика да се отвори дијалог на тему улоге родитеља, старатеља, хранитеља, породице у образовном процесу, доношења одлука које се тичу циљева и задатака образовања и васпитања за свако дете, стварања образовних политика на нивоу установе, локалне заједнице или шире.

Првом састанку присуствоваће представници Градске општине Звездара, Министарства просвете и науке, председници савета родитеља предшколске установе, основних и средњих школа.