Успешном сарадњом ГО Звездара, ЈКП „Јавно осветљење“ и грађана, спроведена је успешна акција осветљавања Звездарске шуме, која је као једна од највећих зелених оаза Града Београда проглашена заштићеним јавним добром.

По речима Владана Јеремића, члана Већа ГО Звездара, задуженог за комунална питања, од великог је значаја заједничка брига о Звездарској шуми , како институција, тако и грађана који ту живе или користе шуму за шетњу и рекреацију. Јеремић између осталог каже:

„Као локална власт, посвећени смо бризи о Звездарској шуми, јер нам је веома важно да побољшамо квалитет живота наших суграђана.

Осветљавањем већег дела Звездарске шуме настављена је континуирана брига о шуми и побољшање услова коришћења благодети овог заштићеног јавног добра: асфалтирали смо прилазе, редовно организујемо сређивање и чишћење депонија, а када временске прилике буду дозволиле организоваћемо велико пролећно чишћење шуме.“

Велики инфраструктурни проблем је непостојање канализације, чије би решавање предупредило настајање клизишта, која су у неким деловима шуме и настала неодговорним понашањем, сечом шуме и дивљом градњом у неким ранијим периодима.