У Музичкој школи „Владимир Ђорђевић“ 5. октобра 2016. године одржане су „Игре са нотама“ – радионица коју су осмислиле и водиле Радмила Кнежевић, професорка виолончела и Јелена Рајић, професорка виолине.

Лепа традиција неговања музичких и естетских вредности код најмлађих коју су у последњих неколико година развили организација Пријатељи деце Звездаре и Музичка школа „Владимир Ђорђевић“ настављена је и у овој Дечјој недељи.

Концертна сала је била испуњена радозналим лицима предшколаца и основаца са Звездаре, а са сцене су се чули звуци виолине, клавира и виолончела.

Комбиновањем извођења музике уживо на инструментима и разговора са децом, најмлађима је на занимљив начин приближено стваралаштво Владимира Ђорђевића, композитора по коме школа носи име. Публика је била веома активна, неколико песама су отпевали хорски, а на иницијативу водитеља, заједно су одиграли Краљево коло. Велики аплауз на завршетку сусрета потврдио је да су им игре са нотама биле веома занимљиве.

У овом интерактивном програму учествовало је преко 100 деце из вртића „Сунчица“ и „Адријана“ и свих основних школа са Звездаре.

Програм Дечје недеље за четвртак, 6. октобар

11,00 – ОШ Вељко Дугошевић – фискултурна сала, Милана Ракића 41 „Играмо, плешемо“ – плесна радионица „Салса Примера“ за све узрасте

12,00 – Библиотека-галерија “Бранко Миљковић”, Булевар краља Александра 298 „Игре са речима и словима“ – сусрети деце са књигама и писцима Издавачке куће „Креативни центар“ – „Кад прича причу прича“ Весна Гајовић – представљање књиге са интерактивном радионицом за млађе основце