Друштво за спорт и рекреацију инвалида Градске општине Звездара, у сарадњи са Спортским савезом особа са инвалидитетом Београда, поводом завршетка летње сезоне купања организује већ традиционалну манифестацију „Игре без граница“ у петак, 02. септембра 2016. са почетком у 10 сати на базенима СЦ „Олимп Звездара“, Улица Вјекослава Ковача 11.

Учесници ће имати прилику да се такмиче у интересантним спортским активностима на базену, а метеоролози су најавили лепо и сунчано време. Осим спортских активности ова манифестација је добра прилика за дружење и размену позитивне енргије.

Своје присуство потврдили су: представник Делегације Европске Уније у Србији, господин Николас Бизел, из Секретаријата за социјалну заштиту помоћник секретараМилена Беочанин и стручни сарадник Јелена Вукојичић, из Секретаријата за спорт помоћник секретара Владимир Пајић, из ГО Звездара чланови Већа Владан Јеремић и Мирослав Мариновић, шефица кабинета председника Јелена Папић, као и в.д. директор СЦ „Олимп Звездара“ Славиша Дамјановић.

Ову манифестацију искористићемо и да пожелимо успех и доста златних медаља нашим учесницима на Параолимпијским играма у Рио де Жанеиру, који управо сутра путују и они ће нас представљати у дисциплинама: атлетика, стрељаштво, стони тенис и дизање тегова (powerlifting).

Такође, ове године по први пут ће наши такмичари учествовати на Европском првенству у теквондоу, имаћемо три представника из Београда:Душан Марисављевић, Теодора Јовић и Данијела Јовановић, која је иначе и наша најуспешнија спортискиња са инвалидитетом, активно тренира теквондо и бициклизам. Већ 24. и 25. септембра имаћемо прилику да је гледамо у Београду на Европском парабициклистичком купу на Ушћу.

Такође Данијела је прва жена са инвалидитетом која се попела на највиши врх Европе Елбрус.

Одржавање ове традиционалне манифестације омогућили су Градска општина Звездара, Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину и Министарство за рад, запошљавање, борачка и инвалидска питања Владе Републике Србије, а домаћин је, као и увек СЦ „Олимп Звездара“