Без обзира на алат који користе, даровити људи пуни идеја се међусобно привлаче и препознају. Управо таква група надарених и вештих полазника заузима сваког уторка од 10 до 11.30 часова просторије Волонтерског сервиса Звездара у Булевару краља Александра 395.

Сваког уторка настају нове креације под вештом палицом искусних учитеља Гоце, Драгице и Антонине. Мале и велике торбе, несесери и заштитне маске само су део дугачког списка ствари сашивених на овим радионицама. Овог пута су другу форму узела и два пара старог џинса од којих је настала једна лепа сукња и плажна торба.

Креативне радионице уметничког кројења и шивења организује Волонтерски сервис ГО Звездара у сарадњи са Удружењем „Моје две златне руке“. Наредног уторка, полазници ће учити како да узму мере за кројење одеће док ће на последњој радионици у овом циклусу која ће бити одржана 28.јула и сашити оно што су искројили.

Из Волонтерског сервиса најављују за петак, 17.јули у 10 сати одржавање радионице  „Урбани баштовани“ током које ће се сви који дођу опробати у прављењу мале урбане баште коју ће након радионице моћи да понесу кући. Пријављивање за ову радионицу је на 286 44 26.