Под називом „Музеј на точковима”, у оквиру манифестације „Ноћ музеја”, на тргу испред Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77, у суботу, 19.05.2018. од 19 до 22 сатa биће одржана изложба „олдтајмера”.

Изложбу, на којој ће заинтересовани моћи да виде велики број одабраних „олдтајмера”, организују Олдтајмер клуб „Београд”, уз подршку „Градске општине Звездара и УК „Вук Стефановић Караџић“ и уз помоћ донатора Пекара „Трпковић”.

У име домаћина манифестацију ће отворити председник ГО Звездара Милош Игњатовић у 19,30, а присутне посетиоце поздравиће и директор УК „Вук Стефановић Караџић” Светислав Буле Гонцић.

У музичком делу програма, оперски уметници Весна Марковић, сопран у Оперском студиу Народног позоришта и Михаило Шљивић, солиста Опере Народног позоришта употпуниће атмосферу аријама из опера „Риголето“ и „Севиљски берберин“, уз пратњу пијанисткиње Даринке Даце Пауновић.

Уследиће италијанска канцона у извођењу тенора Горанa Шипраге, а примадона Милка Стојановић отпеваће песму о љубави и непролазности „Гори, гори моја звездо“.

Након изложбе времешни лепотани кренуће у колони улицама града до Трга Републике и пружити прилику Београђанима и гостима Београда да их виде и уживају у њиховом изгледу, а Музеј на точковима даће свој печат манифестацији Ноћ музеја.