Председници градских општина Звездара и Палилула, Милош Игњатовић и Александар Јовичић отвориће манифестацију – изложбу привредника и младих иноватора и талената на платоу испред ГО Звездара, Булевар краља Александра 77, у уторак, 11. октобра 2016. у 11 сати.

Тродневна манифестација, од уторка до четвртка од 10 до 20 сати на платоу испред ГО Звездара, осим изложбено производних штандова и радионица за младе предузетнике двеју суседних општина, имаће и едукативно такмичарски карактер за младе иноваторе из средњих школа, који имају жељу да испоље своје креативне идеје и стваралачко размишљање.

Веома богат изложбени програм обухватиће производе:

– старих заната
– калиграфије
– грнчарске производе
– производе етно мотива на ковачкој ватри
– ручно израђена обућа и одећа из руку плетиља, везиља
– ташнерске и каишарске , као и
– штампарска производња етно, верских, културолошких производа на хартији, тканини-свили
Тродневни програм манифестације:

– уторак, среда 10 – 20, четвртак до 16 сати – изложба привредника и младих иноватора и талената на тргу испред ГО Звездара
– уторак од 11,30 – 13 сати радионица за средњошколце са Палилуле и Звездаре на тргу испред ГО Звездара
– четвртак 13 – 15,30 такмичење ученика средњих школа са Палилуле и Звездаре у изради бизнис плана у свечаној сали ГО Звездара, први спрат
Иницијатива је потекла од Савеза проналазача Србије, а организатори су Европска пословна школа, Завод за унапређење образовања и васпитања, Унија послодаваца Србије и Привредна комора Србије, уз подршку и помоћ градских општина Звездара и Палилула.

Циљ манифестације је подстрек младима за укључивање у привредне токове, развој креативности и стваралаштва, као и подршка Влади Србије у развоју предузетништва у години која је проглашена годином предузетништва.