Изложба радова предшколаца из вртића „Звездани гај”, насталих током лета на еко креативним и уметничким радионицама, биће одржана у среду 30.11.2016. у 17 сати у Установи културе „Вук Стефановић Караџић”, Булевар краља Александра 77а.

Деци ће бити омогућено да родитеље и посетиоце упознају са својим креативним радом, да подсете родитеље на неке заборављене играчке и да им практично покажу како их могу користити у игри…

Еколошко удружење „Звездарски еколошки центар “ и уметничко удружење „Чувари заната“ радили су као партнери на реализацији два пројекта, подржаних од Градске општине Звездара, из домена екологије, заштите животне средине, и уметничких заната под називом „Ја не бацам, ја стварам“ и „Прича о старим разбојима”. Пројекти су реализовани током лета у вртићу „Звездани гај” са нашим најмлађим суграђанима.

Пројектима су предвиђене еко-креативне и уметничке радионице едукативног карактера прилагођене узрасту и потребама деце предшколског узраста.

Акценат је на реупотреби и рециклажи различитих врста материјала користећи машту, креативност и технике старих заната, па су деца од старе хартије и амбалаже комбинованим ликовним техникама створила права мала уметничка дела….

Ови пројекти су помогли да се на једном месту споје екологија, уметност и традиција.