Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, у оквиру манифестације „Дани ОСИ на Звездари“, која се одржава од 28.11 – 03. 12.2011, у суботу, 3. децембра су реализована два програма: од 14,00 сати је у Дечјем културном центру реализована ревијална манифестација „Култура за све”, а од 17 часова су у Установи културе „Вук Караџић” изведене представе „Око себе се окрени“ и „Чаробна земља – мјузикл“.

Посетиоци Дечјег културног центра су могли да се упознају са стваралаштвом и креативношћу деце са инвалидитетом из целе Србије. Овим поводом је отворена изложба цртежа и слика сликарке оштећеног слуха Јелке-Маје Пићурић, која се остварила на пољу педагошког рада и као модни креатор у домаћој модној конфекцији. Изложбу је свечано отворила чланица Градског већа Наташа Милошевић која је рекла да ће Град Београд и у наредном периоду усмерити пажњу на привазилажењу свих просторних и социјалних баријера у циљу развоја инклузивне културе. Унапређење квалитета живота особа са инвалидитетом подразумева да они буду активно укључени у све друштвене токове и да им сви друштвени садржаји и јавне услуге буду лако доступни. Изложба ће бити отворена до 15. децембра 2011. године.

У наставку програма, на одржаној модној ревији зимске колекције за 2012. годину, деца са инвалидитетом су представила модне марке „Плава шкољка” и „Ст. Џорџ”. Посетиоци су могли да виде и сценске наступе (хип-хоп плес и глума) деце са инвалидитетом. Излагачи су били и Удружење „Сито“, Основна и средња школа „9.мај“ из Зрењанина и Основна и средња школа „Милан Петровић“ из Новог Сада. Радионица „Дрвене играчке“ омогућила је деци да бојом улепшају играчке од дрвета и старе столице. Децу је изненадио Прљави инспектор Блажа који им је посветио неколико песама.
Током децембра у ДКЦ сваког четвртка и суботе биће радионица за децу са инвалидитетом.

Истог дана, у великој сали Установе културе „Вук Караџић“, Булевар краља Александра 77а, са почетком у 17 часова изведене су представе: „Око себе се окрени“ и „Чаробна земља – мјузикл“.

Представу „Чаробна Земља-Мјузикл” реализовало је Спортско друштво за децу и омладину са посебним потребама Крушевац, а представу „Око себе се окрени”
Марјан Јурић и Студио глуме „Две бесне глисте“. Организатор је Друштво за церебралну парализу Звездара, а покровитељ Градска општина Звездара.

Друштво за церебралну парализу Звездара је социјално хуманитарна организација која oкупља окo 95 особа са последицама церебралне и дечје парализе на територији општине Звездара. Организација је у мрежи инвалидских организација које финансијски за програмске активности подржава како матична општина, тако и Министарство рада и социјалне политике. Чланица је Савеза за церебралну и дечју парализу Београда и Савеза за церебралну и дечју парализу Србије. Једно је од најактивнијих општинских друштава на територији Звездаре. Седиште Друштва је у ул.Средачка бр.2 у Београду.

Општина Звездара са тимом сарадника: Удружење „Плава шкољка“, Савез за спорт и рекреацију особа са инвалидитетом Београда, Спортски савез инвалида Србије, ДСРИ Звездара, Дечији културни центар, Национални ансамбл „Коло“, реализовала је манифестацију Дани спорта и културе за особе са инвалидитетом.