У Малој сали Месне заједнице „Липов лад“, Булевар краља Александра 298, вечерас је свечано отварена хуманитарна изложба слика познатог звездарског уметника Душка Мишића.

Отварајући изложбу, председник општине Звездара Милан Поповић, истакао је да је ово почетак акције за прикупљање средстава за набавку „Аудио библиотеке“, која представља информатичко-софтверско решење за помоћ слепим и слабовидим особама да користе богате библиотечке садржаје.

На бази синтетизованог звука и одобреног корисничког приступа – клијентске апликације, ово помагало омогућава несметани приступ од стране слепих и слабовидих особа, које са рачунара из свог стана, могу приступати библиотечким садржајима и неограничено их користити без надокнаде.

Ова хуманитарна изложба представља једну од првих активности у реализацији Пројекта Градске општине „ Светлост у сваком дому “ којим се иницира прикупљање средстава за куповину „Аудио библиотеке“- модерног помагала за слепе и слабовиде особе, које ће бити постављено у једном пункту Библиотеке „Вук Караџић“ на територији општине Звездара.

Током прве вечери продато је слика у вредности 170 000 динара, а уметник је половину укупно оствареног прихода од продаје слика наменио за набавку „Аудио библиотеке“.

Богат избор изложених слика, тематски разноврсних, распона цена од 1 600 до 70 000 динара, може да задовољи различите укусе и џепове купаца. Цена аудио библиотеке је око 300 000 динара.

Уметник каже да је укупна вредност изложених слика довољна за куповину пет апарата, па се очекује да до краја изложбе досегнемо износ за куповину једног.

Изложба је отворена до 24. априла сваког дана од 10 до 20 часова.

Позивамо све Звездарце и Београђане, да погледају изложбу, одаберу слику за своју душу и тако дају допринос за набавку „Аудио библиотеке“ која ће нашим слепим и слабовидим суграђанима донети светлост у домове.